شهرنگار

یادداشت هایی پیرامون شهر مشهد

شهرنگار

یادداشت هایی پیرامون شهر مشهد

یادداشت هایی پیرامون شهر مشهد



 با گسترش و توسعه شهر مشهد جمعیت آن نیز افزوده شده و با افزایش تعداد وسایل نقلیه در این شهر مشکلات ترافیکی، زیست محیطی و ایمنی بیشتر جلوه می‌کند. علاوه بر این جمعیت رو به افزایش، حضور چند ده میلیونی زائران و گردشگران و رسیدن تعداد جمعیت متغیر مشهد در طول سال به حدود 30 میلیون نفر، نیاز اجرای برنامه‌های ویژه در حوزه حمل و نقل را مشهود می‌سازد.
یکی از راه‌های مقابله با ترافیک شهرها کاهش بار ترافیکی تقاطع‌ها از طریق احداث تقاطع‌های غیرهمسطح است. ایجاد تقاطع‌های غیرهمسطح در کلانشهر‌ها یکی از راه‌های کاهش گره‌‌های ترافیکی و بهبود وضعیت حمل و نقل است که می‌تواند باعث تسهیل در تردد وسایل نقلیه و بهبود شاخص‌های ترافیکی، زیست محیطی، ایمنی و اقتصادی در شهر‌ها شود.
مدیریت شهری مشهد در زمینه احداث تقاطع‌های غیرهمسطح موفقیت‌های چشمگیری داشته و طی 6 سال با اجرای برنامه‌های ویژه توانسته است تعداد این تقاطع‌ها را از 11 عدد در سال 86 به 28 تقاطع در سال جاری افزایش دهد که با رشد 160 درصدی همراه بوده است.
بعضی از این تقاطع‌های غیرهمسطح این روزها به نمادی برای مشهد تبدیل شده و در بازدید هیات‌های مختلف به عنوان الگویی برای اجرا در سایر شهرها و کشورها بدل شده‌اند که از آن جمله می‌توان تقاطع سه سطحی و پل کابلی میدان امام حسین(ع) را نام برد.
به سراغ مرد اول فنی و عمران شهرداری مشهد می‌رویم و فعالیت‌های انجام شده در راستای توسعه تقاطع‌های غیرهمسطح را از او جویا می‌شویم.
رشد 160 درصدی احداث تقاطع های غیرهمسطح در دوره فعلی مدیریت شهری
حمید گشایشی، معاون فنی و عمران شهردار مشهد از رشد 160 درصدی تعداد تقاطع‌های غیرهمسطح در دوره فعلی مدیریت شهری خبر داده و می‌گوید: تا قبل از سال 86 تعداد 11 تقاطع غیرهمسطح در مشهد احداث شده بود که این رقم امروز به 28 تقاطع رسیده است.
وی با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته طی 6 سال اخیر در حوزه احداث تقاطع‌های غیرهمسطح ادامه می‌دهد: بعد از سال 86 یعنی در دوره فعلی مدیریت شهری 17 تقاطع غیرهمسطح در مشهد احداث شده است.
وی تصریح می‌کند: این 17 تقاطع ساخته شده در حوزه ستادی معاونت فنی و عمران بوده و به غیر از آن‌ها، در دوره فعلی مدیریت شهری دو زیرگذر نیز در قالب پروژه میدان شهدا احداث شده است.
گشایشی با اشاره به احداث تقاطع‌های غیرهمسطح میدان امام حسین (ع)، امام علی (ع)، سلام، جمهوری و شهید عباسپور در دوره مدیریت شهری فعلی خاطرنشان می‌کند: ایجاد تقاطع‌های غیرهمسطح در شهرها به ویژه کلان‌شهرها یکی از راه‌های کاهش گره‌های ترافیکی و بهبود وضعیت حمل و نقلی است که این رشد 160 درصدی احداث تقاطع‌های غیرهمسطح با هدف بهبود رفت و آمد و کاهش ترافیک صورت گرفته است.
معاون فنی و عمران شهردار مشهد می‌افزاید: بتن مصرفی در تقاطع‌های ساخته شده 6 سال اخیر مشهد، 3.5 برابر بتن استفاده شده برای ساخت برج میلاد است.
گشایشی اظهار می‌کند: حجم بتن مصرفی در ساخت این 17 تقاطع غیرهمسطح 503 هزار و 65 تن است که بیشترین بتن مصرف شده در میان این 17 تقاطع مربوط به پل جمهوری با 108 هزار و 720 تن است.
وی همچنین با اشاره به آسفالت استفاده شده در ساخت این 17 تقاطع غیرهمسطح عنوان می‌کند: 219 هزار و 230 تن آسفالت برای این کار استفاده شده که معادل نصف مسیر تهران – مشهد است و در این میان تقاطع غیرهمسطح میدان امام حسین(ع) با 50 هزار تن بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده است.
وی طول تقاطع‌های ساخته شده 6 سال اخیر را 11 کیلومتر اعلام کرده و می‌افزاید: این رقم نسبت به 11 تقاطع قبل از سال 86، بیش از دو برابر رشد داشته است.
معاون فنی و عمران شهردار مشهد با اشاره به هزینه‌های صرف شده برای ساخت این تقاطع‌ها ادامه می‌دهد: در مجموع حدود 1289 میلیارد ریال برای ساخت این 17 تقاطع هزینه شده که باز هم تقاطع غیرهمسطح میدان امام حسین(ع) با 370 میلیارد ریال، بیشترین هزینه را به خود اختصاص داده است.
گشایشی می‌افزاید: هزینه صرف شده برای احداث تقاطع‌های غیرهمسطح تا قبل از دوره فعلی مدیریت شهری، حدود یک دهم مبلغ هزینه تقاطع‌های 6 سال اخیر و در حدود 130 میلیارد ریال بوده است.
در ساخت تقاطع‌های غیرهمسطح با استانداردهای جهانی فاصله‌ای نداریم
حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا مهرورز، عضو شورای اسلامی شهر مشهد هم مهم‌ترین اهمیت وجود تقاطع‌های غیرهمسطح را رفع ترافیک شهری دانسته و می‌گوید: باید توجه داشته باشیم که این تقاطع‌ها باعث ایجاد بارهای ترافیکی نشود، بلکه زمینه رفع ترافیک شهری را فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در موضوع تقاطع‌های غیرهمسطح با استانداردهای جهانی فاصله‌ای نداریم، تصریح کرد: در چند سال اخیر در سیستم حمل و نقل شهری بسیار موفق بوده‌ایم، به‌گونه‌ای که توانسته‌ایم در برنامه‌ریزی در این حیطه به طور پویا عمل کنیم.
وی رشد 160 درصدی تعداد تقاطع‌های غیر هم سطح در مدیریت فعلی شهری را موفقیت بزرگی دانست که در اثر همکاری صمیمانه شورای اسلامی شهر مشهد و مجموعه مدیران شهرداری محقق شده است.
80 درصد تاخیرهای زمان سفر در تقاطع‌ها رخ می‌دهد
یک کارشناس ترافیک می‌گوید: اکثر تقاطع‌ها به علت نداشتن ظرفیت کافی موجب ایجاد ترافیک شده و 80 درصد تاخیر زمان سفرهای درون شهری را باعث می‌شوند که این موضوع نارضایتی مردم را در پی دارد.
رامین آهویی می‌افزاید: شبکه شهری شامل خیابان‌ها و تقاطع‌هاست که در مهندسی ترافیک جایگاه ویژه‌ای برای تقاطع‌های همسطح یعنی میادین و چهارراه‌ها و تقاطع‌های غیرهمسطح در نظر گرفته شده است.
//پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد

  • - حسینی فرد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی