نهضت مسجد سازی درپایتخت معنوی ایران
گزارش جشنواره ملی شهرنگار به نقل از روزنامه شهرآرا
با همت خیّران، احداث 110 مسجد محلی در مشهد آغاز شد نهضت مسجد سازی درپایتخت معنوی ایران
شهردار مشهد گفت: در شهر مشهد بیش از 1300مسجد وجود دارد؛ اما در مناطق توسعهای این شهر با توجه به دارابودن اراضی رها شده با کمبود مسجد بهرو هستیم.
سیدمحمد پژمان، روز گذشته در مراسم آغاز احداث 110مسجد محلی با مشارکت خیران در مشهد، با اشاره بهضرورت ساخت مسجد افزود: با توجه به اینکه مساجد به عنوان خانه خدا در زمان انقلاب اسلامی در هدایت و راهبری مردم بسیار نقش داشتند و همچنین بهترین مکان برای ارتباط با خدا و آشنایی با معارف دینی، ساخت آن بسیار ضرورت دارد.
وی ادامه داد: شهر مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران، نباید کمبود مسجد داشته باشد؛ ازهمینرو با مشارکت خیران ساخت 110مسجد محلی در شهر مشهد آغاز شد. ضمن اینکه هر مسجد در متراژ 150تا 350مترمربع احداث خواهد شد.
به گزارش شهرآرا ،پژمان از همکاری شهرداری در این زمینه خبر داد و گفت: شهرداری مشهد برای ساخت مسجد، زمین و پروانه ساخت و نقشههای فنی و مهندسی را بهصورت رایگان ارائه میکند.
شهردار مشهد درخصوص برآورد هزینه احداث این تعداد مسجد در مشهد گفت: با توجه به اینکه احداث این تعداد مسجد یکسال به طول میانجامد و در این مدت قمیت مصالح دچار نوسان است، نمیتوان برآورد دقیقی از هزینه ساخت آنها داشت.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور نیز در این مراسم گفت: با ساخت 110 مسجد محلی طی یک سال در مشهد، این شهر اولین شهرکشور است که دیگر کمبود مسجد نخواهد داشت.
حجتالاسلاموالمسلمین محسن قرائتی اظهار داشت: هماکنون بیش از 45هزار نماز جماعت در کشور برپا میشود که 3000نماز از این تعداد در خراسان رضوی است.
وی ادامه داد: خیرین مدرسهساز به کمک آموزشوپرورش آمدند و مدارس زیادی را در سطح کشور ساختند؛ اما در کنار این مهم، وقت آن است که خیران در ساخت مساجد نیز مشارکت داشته باشند.
وی تاکید کرد: خیران باید توجه داشته باشند که در ساخت مساجد با کسانی قرارداد منعقد کنند که به این امر خیر معتقد باشند.
وی خاطرنشان کرد: مشهد بهعنوان مرکز معنوی ایران نباید کمبود مسجد داشته باشد که امیدواریم با ساخت 110مسجد محلی این مهم محقق شود.
انجام فعالیتهای فرهنگی باید مستند باشد
حجتالاسلاموالمسلمین قرائتی همچنین در جمع مدیران، معاونان و کارشناسان فرهنگی مناطق مختلف شهر مشهد، گفت: شوراهای اجتماعی محلات در کنار بهرهگیری از یک نفر به عنوان عالم اسلامشناس، باید از چهرههای مردمشناس و هنرشناس بهره گیرد، درغیراینصورت مصوبات این شوراها سلیقهای و شخصی میشود.
وی خاطرنشان کرد: انجام فعالیتهای فرهنگی باید مستند باشد و مفاهیم درست را تبیین کند.
در ادامه این دیدار معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد به تشریح فعالیتهای فرهنگی شهرداری مشهد پرداخت و بیان کرد: با استخراج سخنان مقام معظم رهبری در جریان دیدار با شوراهای اجتماعی محلات شهر تهران و بومیسازی فرمایشات ایشان، اولویتبخشی به موضوع خدمترسانی به زائران و مجاوران شهر علیبنموسیالرضا(ع) در دستور کار قرار گرفت و بههمینمنظور هندسه مفهومی کار و فعالیت در معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری با محوریت سبک زندگی دینی شکل گرفت.
حسین شادکام افزود: ایجاد نشاط و شادابی، افزایش شاخصهای عمومی سبک زندگی، مزیت معنوی و مشارکتدادن شهروندان در امر مدیریت شهری از اهداف شهرداری در انجام فعالیتهای فرهنگی است.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد در همین رابطه به ایجاد فرهنگسرای «زیارت» اشاره کرد و ادامه داد: اجرای طرح خادمان شهر بهشت با 2000گروه، برگزاری جشنواره المانهای حجمی رضوی و نصب دائمی این المانها در شهر، مشارکت در برپایی جشنواره شعر رضوی و تولید محصولات فاخر در موضوع زیارت در همین زمینه شایان ذکر است.
- ۹۲/۰۳/۱۵