زبالههایی که از پشت رل میآیند!!
شیشه ماشین را پایین میدهیم. بطری آب، تهمانده سیگار، پوست میوه و تخمه، پاکت چیپس و پفک را هر جا که دستمان برسد، پرت میکنیم. «شهر ما خانه ما» برای خیلی از ما فقط در حد یک شعار زیبا مانده که هر کجا ضرورتش را احساس کنیم آن را به عنوان دمدستیترین شعاری که نشان دهد چقدر شهروند قانونمداری هستیم، خرج میکنیم.
همه ما به خوبی می دانیم به عنوان شهروندان یک شهر باید خیابان ها و کوچه های شهری را که در آن زندگی می کنیم مانند خانه خود بدانیم و شاید کمترین کاری که از دستمان برمی آید هم این باشد که چهره شهرمان را با انداختن زباله روی زمین نازیبا نکنیم، اما خیلی از ما در این زمینه کوتاهی می کنیم.
قانون رانندگی چه می گوید؟
براساس قانون جدید رسیدگی به تخلفات رانندگی که اجرای آن طی دو مرحله (اردیبهشت و دی سال گذشته) در کشور آغاز شد، ریختن اشیا و ضایعات در سطح معابر به عنوان تخلف رانندگی محسوب شده و راننده متخلف باید متناسب با نوع تخلف، جریمه های 300 ، 400 و 500 هزار ریال بپردازد.
میزان جریمه ریختن اشیا و ضایعات در خیابانها، بزرگراه ها و جاده ها به عنوان یک تخلف رانندگی به این شرح است.
شاید انداختن پوست میوه، نایلون خوراکی، آدامس و پوست تخمه در میان ده ها تخلف ریز و درشت رانندگی یا مصادیق بارزی از رعایت نکردن وظایف شهروندی، خیلی ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد، اما واقعیت این است که شهروندانی که همین مصادیق به ظاهر کم اهمیت از وظایف شهروندی را نادیده می گیرند همان هایی هستند که از ارتکاب تخلفات بزرگ تر نیز ابایی ندارند.
در این میان، فرزندانمان را هم نباید فراموش کنیم. آنها چشم و گوشی کنجکاو دارند و به راحتی رفتار و حرکات دیگران را زیر ذره بین قرار می دهند و آنها را با جزئیات، ثبت و ضبط می کنند. فراموش نکنیم تا زمانی که ما در رعایت وظایف شهروندی خود کوتاهی کنیم نمی توانیم توقع داشته باشیم فرزندانمان نیز در آینده شهروندانی مسئولیت پذیر باشند؛ شاید دیگر وقت آن رسیده که خودمان در این راه پیشقدم شویم.
جام جم آنلاین-پوران محمدی - گروه جامعه
- ۹۲/۰۴/۰۳